google-site-verification=zgW7tOkCmn4dd76A1J_X1NQxtbRJhEfi5EUSWUA3Mtc
top of page

Coravin -ja tak!

Opdateret: 26. jan. 2021

Lad mig starte med at sige, at jeg er en vinelskende gadgetnørd, jeg ka’ godt li’ værktøj, så jeg har selvfølgelig en Coravin. Hvis du ikke allerede kender til Coravin, så prøv lige at start med at tjekke: www.coravin.com/using-my-coravin - et spændende værktøj der gør det muligt at smage dine vine, uden at åbne flaskerne! En tynd kanylenål stikkes via Coravin-værktøjet ned igennem vinproppen og pumpes vin ud i dit glas, og erstattes med ædelgasset argongas, der er en duft- og smagsneutral gas, der samtidig beskytter resten af vinen i flasken mod oxydering. Det lyder måske svært, men det er det ikke!


Flere større aktører i vinbranchen har allerede været ude at hylde systemet, blandt andet Financial Times, Wine Spectator, Decanter og Robert Parker – og nu også os, Vin & Venner!

Inden jeg købte min Coravin Model 2 Elite, var jeg lidt i tvivl om, hvordan det ville påvirke vinen – måske det er meget menneskeligt med lidt skepsis, og det tilbageholdte mig også i et stykke tid, men jeg kunne ikke lade være efter at have set den i aktion på en restaurant, og har ikke fortrudt det et øjeblik. Jeg har stor fornøjelse af min Coravin, som jeg nu har døbt "Merevin"!


Jeg har ikke haft den i meget mere end et års tid, så jeg ved ikke, hvorvidt det påvirker vinene negativt, men jeg har endnu ikke fundet en artikel, hvor systemet kritiseres herom. Så jeg har valgt at stole på eksperterne! Derudover har jeg en Amarone, som jeg har testet løbende, og den har ikke taget skade.


Hvad bruger jeg den til?

Der er mange gode grunde!

Jeg tester blandt mine lidt ældre vine, så jeg sikrer mig kvaliteten, stadig er i orden!

Hvis jeg har lyst til et glas rødvin og fruen et glas hvidvin – eller hvis jeg har lyst til at starte med et let glas rødvin og dernæst et kraftigt glas, mens jeg ikke vil åbne to flasker.


Kort og kort, til at smage en masse forskelligt vin, som jeg havde liggende i forvejen!


Også, hvilket jeg ikke havde tænkt på inden mit køb, at smage lidt dyrere vine, end jeg plejer.

Jeg har igennem flere år købt en del (for mig) dyrere vine, som jeg har gemt godt af vejen i vinkælderen – men aldrig smagt! Jeg havde læst om dem, ”Vivino’et dem”, googlet og snakket om dem – men ja, aldrig smagt! Det er jeg nu begyndt på, og blevet langt mere begejstret for mine private vine. Jeg smager langt flere forskellige druesorter og blends, hvilket har åbnet en helt ny vinverden for mig.


Den er også god til at hjælpe folk med at finde frem til deres præferencer. I sidste måned testede jeg sammen med en ven vores to Grüner Veltliner - en med fad og en uden - da min ven ikke vidste, om han kunne lide fadlagret vin! Det kan han godt, men vi fortrækker dog begge vores almindelige GV fra Salzl Seewinkelhof.


Så en klar anbefaling lyder herfra, ja tak til Coravin!


P.S. Peter er også vild med sin!


Hvornår bruger du din Coravin?

Har du gode tips til os andre?


57 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

תגובות


bottom of page