google-site-verification=zgW7tOkCmn4dd76A1J_X1NQxtbRJhEfi5EUSWUA3Mtc
top of page

Hvilken vinårgang er bedst? Årgangsskemaer kan hjælpe dig!

Opdateret: 26. jan. 2021

 

Der findes mange årgangsskemaer på nettet, der viser hvilken vinårgang, der har den bedste kvalitetsvin. Skemaerne er typisk opbygget om vinområder som f.eks. Piemonte, Valpolicella eller på lande niveau.


Skemaerne viser selvfølgelig ikke den ultimative sandhed, da der kan være vinmarker, som af den ene eller anden grund klarer sig bedre eller dårlige, husk det - hvis vinbonden siger noget andet, så er det ham, som jeg stoler på - indtil andet er bevist! Skemaerne kan derimod være med til at give en god indikation af, hvilken vin er bedst, hvis du nu står og skal vælge imellem flere årgange af samme vin.Hvordan bruger jeg årgangstabellerne?

Personligt har jeg brugt årgangstabeller til at lede efter specielt gode gemmevine fra årgangen 2017, da den har en helt speciel betydning for mig. Flere tabeller dog er ikke opdaterede med årgangen endnu, men kan finde flere gode indikationer.


Det kan du læse mere om i vores blog indlæg om gemmevin - og hvorfor 2017 er en helt speciel årgang for mig her:Derudover bruger jeg flere gange vinskemaerne til at udfordre mig selv – kan jeg rent faktisk smage, om det er en god eller dårlig årgang? Har druerne fået ekstra meget sol – kan jeg så smage det? På denne måde kan man prøve at udfordre sig selv. Det er jo sådan at vi finder frem til kvalitetsvinene, og vi kan være tro imod vores koncent, som du kan læse mere om her - kvalitetsvine til vennepriser:Ligger du inde med et godt fif om årgangen 2017, hvad enten det så er rødvin, hvidvin eller champagne, så hører jeg gerne fra dig. Også hvid du har fundet en anden rigtig god årgangstabel!De årgangstabeller som jeg oftest anvender er fra Decanter, som du kan finde her:1.450 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page