google-site-verification=zgW7tOkCmn4dd76A1J_X1NQxtbRJhEfi5EUSWUA3Mtc
 

Østrigsk vin! Turen gik til Østrig ..

Opdateret: maj 23

Østrig!

For mig var Østrig tidligere blot forbundet med ski, Formel1, flot natur og Mozart – sidstnævnte blot for at lyde lidt mere intellektuel;-) Nårh ja, også så vidste jeg godt, at de lavede nogle vildt lækre hvidvine, uden at være ekspert på området.

Sidste år skete der dog noget, som har ændret hele min opfattelse! Peter og jeg fløj til Wien med en plan – vi skulle ha’ go’ mad, se et julemarked, besøge vinbønder og drikke en masse vin, kun østrigsk!

Første aften fandt vi en lille vinbar og forklarede tjenerne reglerne, kun østrigsk vine – også startede vi ellers. Betjeningen var høflig, vinkendskabet højt og der kom en masse snacks på bordet, uden vi havde forstået, at der ville komme så meget, som der egentlig kom. Hurtigt besluttede vi os for, at det måtte tælle som aftensmad, også gik løs på vinkortet. Vi havde begge læst op på den østrigske vinhistorie, og skulle blot lige lære at udtale Grüner Veltliner, Bouvier, Gelber Muskateller, Zweigelt og Blaufränkish korrekt! Ikke verdens mest sexede navne – men i løbet af weekenden fandt vi begge vine, der i dag er blandt vores personlige favoritter.


Læs mere om Østrigs vinregioner her:

https://www.vinogvenner.com/oestrigske-vinomraader


Grüner Veltliner er i dag min klare favorit drue på hvidvinssiden – og for mig, er der ikke noget at sige til, at netop denne drue har gjort Østrig kendt i hele verden.